Snabblån utan ränta

Det är lätt hänt att lönen inte alltid räcker till och man behöver ta ett snabblån. Det kan finnas många anledningar till att pengarna inte räcker till mot slutet av månaden och det är många gånger smartare att ta ett snabblån utan ränta än att behöva betala dyra dröjsmålsräntor på räkningar som man inte har råd att betala.

snabbla%cc%8an-utan-ra%cc%88nta

Finns det snabblån utan ränta?

Jag vet att det låter lite för bra för att vara sant men det finns erbjudanden om snabblån utan ränta som man kan ta. Det hela handlar oftast om att företag som arbetar med lån vill bygga en kundkrets med återkommande kunder och bjuder därför på räntan första gången man tar ett lån. På så sätt kan du som kund testa hur bra lånföretag är och hur väl det fungerade att låna pengar av just dom. Att bjuda på ett snabblån utan ränta första gången kan därför vara en mycket väl genomtänkt marknadsföringsstrategi som bolagen använder. Du kan besöka lånapengarinfo.se för att se vilka erbjudanden det finns just nu och om det finns några företag som erbjuder ett lån utan ränta idag. Du kan även jämföra vilka företag som har de förmånligaste erbjudande om ett lån utan ränta inte finns tillgängligt just nu.

Betyder snabblån utan ränta att lånet är kostnadsfritt?

Ja, du betalar ju ingen ränta på lånet och behöver därför inte lämna tillbaka mer pengar än du lånade. Däremot finns det vissa som tar ut en liten avgift på mellan 20-50kr för att administrera själva lånet. Det är mycket som ska skötas och göras i samband med att du tar ett lån. Många gör en upplysning för att se att du kan betala tillbaka ditt lån och andra behöver bara föra in dina uppgifter i olika datasystem. Oavsett tar det mycket tid att göra detta och de tvingas därför ta ut en liten kostnad. Se till att läsa det finstilta väldigt noga innan du tar ett lån ifall du verkligen inte har råd att betala någon avgift alls.

snabbla%cc%8an-la%cc%8ag-ra%cc%88nta

Hur tar man snabblån eller sms-lån?

Förr i tiden var det mycket vanligt att ansöka lånet via SMS. (därför kallas snabblån för sms-lån också). Lånbolagen har olika SMS-koder som du skickar till deras telefonnummer för att registrera att du behöver ta ett litet lån. Eftersom det inte handlar om stora summor kan man vanligtvis sköta lånet via telefonen väldigt smidigt. Man kan faktiskt även ta snabblån eller sms-lån via internet, vanligtvis kallas det då för minilån eller microlån men är exakt samma sak fast du registrerar dig via deras hemsida istället för via din mobiltelefon. Dagens utveckling med alla smarta telefoner gör att man i allt högre utsträckning använder sig av internet för att ta SMS lån istället för att göra det via just SMS.

Hur mycket får jag låna utan ränta?

Det handlar oftast om mindre belopp och beror så klart på vilket företag det är som har erbjudandet. Jag har sett allt från 500kr  upp till 10 000kr utan ränta. De högre summorna är inte alltid man kan få utan ränta. Lånföretagen måste ju tjäna pengar de med, annars har de inga pengar att låna ut! Behöver du låna de större beloppen, så kan det därför bli svårt att få helt gratis smslån. Räntan kan möjligtvis ligga på noll den första veckan, men sedan kan ränta komma att adderas.

När man tar ett lån är det viktigt att läsa det finstilta så det inte kommer några dolda kostnader när väl lånet är klart. Väljer man rätt företag är det ett utmärkt sätt att dryga ut kassan innan lönen kommer. Det är inte alltid du hittar ”det finstilta” under en kategori med samma namn. I många fall får du leta runt lite på lånesajten. Oftast hittar du all detaljerad information om utlåningen under ”villkor”. Villkor för snabblån eller smslån på en hemsida kan du hitta under kategorierna ”FAQ”, ”Om oss” eller liknande. Är du osäker, kontakta låneföretaget via telefon eller mejl och fråga var du kan hitta det finstilta.