Smslån utan UC

Om du ska låna pengar genom smslån hos långivare som använder sig utav UC bör du vara införstådd i vad det innebär för dig att ett företag hämtar en upplysning genom dem. Att ta ett sms lån utan kreditprövning hos UC kan i många fall vara bättre för dina framtida lånemöjligheter. I denna artikel förklarar vi hur det hela hänger ihop genom att diskutera fördelarna med sms lån utan UC, om det finns liknande företag som UC samt om det går att ta sms lån utan UC trots betalningsanmärkning.

Att ta ett smslån är inte alltid lika lätt som det verkar. Själva processen att fylla i en låneansökan är förvisso inte särskilt svår och går normalt väldigt snabbt. Det som kan vara svårt när det kommer till att ta sms lån är att avgöra vilket lån det ska satsas på. Det är just i valet av vilket lån som ska väljas det gäller att vara uppmärksam.

 

En term som ofta används är “låna pengar genom sms lån utan UC”. Vad ett sms lån är vet de flesta, men frågan är om du har koll på vad UC är och vad det innebär för dig att låna hos ett företag som samarbetar med dem?

 

Upplysningscentralen, kallas ofta ”UC”

UC är en förkortning av Upplysningscentralen och är ett företag som bland annat jobbar med att genomföra kreditupplysningar. Kreditupplysningar är något som görs på dig som vill teckna ett lån eller ingå ett avtal där din kreditvärdighet måste prövas. Många företag (däribland de större bankerna) samarbetar med UC och gör därmed en kreditprövning på dig genom dem. Det finns även andra företag som samarbetar med UC vilka därigenom får tillgång till motsvarande information som bankerna, och omvänt innebär det också att bankerna få tillgång till information om att du fått en kreditupplysning tagen på dig från ett specifikt företag.

En kreditupplysning hos UC kan alltså vara negativt på det sättet att om du har många upplysningar registrerade på dig för exempelvis ansökningar om sms lån eller andra snabblån, kommer du förmodligen att få det svårare att få ett banklån beviljat i framtiden. Om det är något vi lärt oss under våra år i branschen så är det att banker ofta gnäller och undviker risk så långt det är möjligt. Om banken ser att du har ansökningar om snabblån sedan tidigare kommer din kreditvärdighet i deras ögon att sjunka.

Snabblån utan kreditupplysning, behåll din kreditvärdighet

Eftersom regeringen infört en lag som tvingar alla aktörer som lånar ut pengar att göra en kreditupplysning på varje potentiell kund, har därmed möjligheterna att kunna ta ett lån helt utan kreditupplysning försvunnit från marknaden. Det du kan göra är att du tar ett lån hos ett företag utan kreditkontroll hos UC.

År 2013 startade flera nya kreditupplysningsföretag och därför har du som kund större möjligheter idag att låna pengar utan kreditkoll av UC. Förglömmas bör ej att även räntefria sms lån kan involvera en förfrågan hos UC. Bara för att lånet är räntefritt behöver det alltså inte vara UC-fritt!

UC har inte någon slags ensamrätt på dessa tjänster. Du som kund kan alltså helt bestämma själv vilket företag du vill använda dig utav. Detta är något som vi tycker är väldigt bra då vi alltid förespråkar stor valfrihet hos kunder. Kreditupplysningen är normalt (undantag finns) gratis för dig som kund och du får ofta också besked direkt.

Vanliga frågor om UC och smslån utan kreditprövningar

Sammanfattningsvis kommer nedan svaret på de tre huvudsakliga frågeställningar som diskuterats i denna artikel. Om du tycker vi har missat något väsentligt, kontakta oss gärna och ge förslag på vad vi ska skriva om nästa gång!

Vad är fördelarna med smslån utan UC?

Du slipper hamna i ett register som negativt kan påverka dina möjligheter till lån hos banken. Mer om vilka långivare som erbjuder sms lån utan UC hittar du här.

Finns det liknande företag som UC?

Ja, det finns flera stora företag som erbjuder samma tjänster.

Kan jag ta sms lån utan UC trots betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar är inget som hindrar dig att låna utan UC.