Låna pengar enkelt

Att hitta lån på nätet är idag väldigt enkelt, det räcker med att du googlar låna pengar snabbt så får du upp oändligt många resultat. Men det svåra är att hitta ett lån som passar just dig och din ekonomiska situation.

Innan du ens börjar googla efter låna pengar eller ringer runt till banker ska du fundera på vad du ska ha pengarna till. Har du tänkt att renovera hemma så finns det olika lån man kan ansöka om. Om man bygger om så brukar det kosta endel pengar och då brukar man ansöka om ett privatlån eller renoveringslån. Smslån är inte att rekommendera om man behöver en större summa pengar över en längre tid.

Behöver du en mindre summa pengar av slutet av månaden för att kunna handla mat m.m så kan sms lån vara en acceptabel lösning. Man ska alltid komma ihåg att pengarna ska betalas tillbaka så snabbt det bara går egentligen för att slippa betala onödig ränta m.m. Som vi nämnde tidigare om du är i behov av t.ex 1000 kr i slutet av månaden så kan du med fördel ta ett sms lån för då har du råd att betala tillbaka lånet direkt när lönen trillar in på ditt bank konto. Vissa långivare erbjuder också ”gratis lån” till nya kunder med detta menas att du inte behöver betala någon ränta, uppläggningsavgift eller annan administrativ avgift. Men du behöver såklart betala tillbaka summan du lånat.

Men tyvärr är det väldigt många som lånar pengar till onödig saker och sätter sig i en dålig ekonomisk situation. Dom lånar pengar för att köpa nya kläder, fälgar till bilen eller en utlandsresa. Detta är extremt onödigt att ta dyra lån för att kunna hitta på olika nöjen. Försök istället att sätta upp en spar budget och spara till en ny resa det kommer kännas mycket bättre för ekonomin när du kommer hem och slipper betala på ett dyrt lån.

En tumregel när man ska försöka spara pengar är att försöka lägga undan 10% av det du får ut av din lön. Det bästa är att gå in på sin bank sida och skapa en automatisk överföring till ditt sparkonto när lönen kommer. Säg att du får ut 20.000 kr sätt då över 2000 kr direkt till ett annat konto så du inte ser att du har dom ens. På detta sätt hjälper man sitt sparkonto att växa , det brukar ta emot att föra över från sparkontot när man har fått en betydande summa där.