Låna pengar via internet

Att låna pengar via internet är ett relativt nytt fenomen. För några år sedan kunde vi alla höra radioreklamerna för olika SMS-lån (vem glömmer liksom ‘smsa låna, smsa låna, smsa låna’ som man konstant hörde på radion?), men nu är de inte alls lika vanliga som förr.

De “traditionella” sms-lånen tas nu istället på internet. Oftast ansöker man bara på internet genom att fylla i personuppgifter och storlek på lånet, men ibland händer det även att man behöver skicka in ett meddelande via telefonen. Detta är då ofta (men inte nödvändigtvis) avgiftsbelagt, och du får betala för själva ansökningen.

internetlån

I vilket fall är internetlån väldigt smidiga. Till skillnad från vanliga lån behöver du inte gå in på banken, vilket är jätteskönt – speciellt om man tycker det är jobbigt att prata med främlingar. Att smidigt kunna skriva in sina personuppgifter på en hemsida är ett mycket enklare sätt än att behöva ta sig ut ur huset och personligen uppsöka bankpersonalen för att få en lång intervju om personliga förhållanden som egentligen bara rör dig själv.

Svaren är ofta snabba också. Du behöver inte vänta veckovis (vilket du kanske kan luras att tro) utan det går oftast inom 24 timmar. Så, om du behöver ett snabbt lån och inte orkar ta dig själv till bankkontoret (eller om du bara behöver låna 5000 kronor), prova att ta ett internetlån!